середа, 3 квітня 2013 р.

На гілляку!



Останнім часом всі новини рябіють записами про те, як комуністи не встали, щоб вшанувати жертв Голодомору. Люди обурені. Але чи відобразиться це якось на винуватцях? Сумніваюся..

То як же так? Хто мені може пояснити, як цей недобиток минулого ще й досі існує і навіть більше – проходить у ВР??? Чому ми досі не зрозуміли, хто такі комуністи, ЩО вони робили??? Бо «ковбаса була по 25 копійок»? Країни із розумною владою змогли поставити на місце компартійців: Чехія, Словаччина, Польща, Литва, Латвія, Естонія, Німеччина, Угорщина, Болгарія, Румунія, Албанія, Македонія, і, навіть, Грузія, провели люстрацію. Тепер там всі представники «червоної» влади, співробітники і агенти КДБ та інших таємних спецслужб позбавлені права обіймати державні та виборні посади. Оприлюднено дані про злочини окупаційного комуністичного режиму на територіях перелічених країн. Угорщина, Польща, Литва, Латвія, Естонія, Грузія та Молдова прирівняли комуністичну символіку з нацистською та заборонили її використання. На заході України деякі облради теж забороняли «червону» символіку, але їх рішення було оскаржено і скасовано.

На мітингах браві бабці із прапорами КПУ кричать на свободівців чи простих патріотів: «Фашисти!», «Гітлерюгенд!». Але вони не розуміють, що самі – наслідки дії тоталітарної машини, що саме їх спосіб мислення скоріше можна назвати фашистським. Хоча… стоп.  Що таке фашизм взагалі? Так називався правий рух в Італії, який очолював Беніто Муссоліні. А вже далі супротивники (чи всюдисуща «червона» рука дотяглася?) фашизму так почали називати режим Гітлера, а також генерала Франко. Тепер заглянемо в історію. В Іспанії точилася громадянська війна, в якій, де-факто, воюючими сторонами виступали націоналісти й комуністи. Перемогли націоналісти. Звісно, це комуністам не сподобалося. В Німеччині владу захопила Націонал-соціалістична німецька робітнича партія, на чолі із Гітлером. Як це так – «соціалістична», та ще й «робітнича»? Це ж слова-означення тодішньої компартії в СРСР. Думаю, так і почали застосовувати страшне «фашизм» до всіх націоналістичних рухів, щоб їх дискредитувати. Запитайте зараз будь-яку дитину: «Хто такі фашисти?». Отримаєте відповідь, що це страшні дядьки, які розпочали війну, вбивали людей і тд. Єдине, що тішить, що мало сучасних дітей знає, хто такий Ленін і Сталін…

Зараз новий «вождь» КПУ Пєтя Симоненко заявляє: «Мы сделаем все, чтобы страна встала с колен! Мы наведем порядок в стране! Наша команда будет работать по принципу: законы - для всех. Мы будем бить по рукам тем, кто залазит в карман бюджета и граждан. Мы обеспечим старикам достойную старость, а молодежи - светлое, уверенное будущее. Я верю в нашу победу!». От прямо аж бачу його на броньовику! Бачили вже комуністичні методи, дякуємо, переситилися вже. Гнати! Гнати втришиї їх звідси, хоч в Рассєю, хоч куди.
Дякувати Богу, тепер ми можемо спокійно аналізувати діяльність тоталітарних режимів. Звісно, не все ще відкрито, не все розсекречено. Але вже видно, що режим Леніна-Сталіна та Гітлера дуже подібні якщо й не однакові. І пора вже звільнитися від стереотипів, перестати думати, якою дешевою тоді була ковбаса і стільки було хліба. Треба зрозуміти, що ми живемо у своїй країні, на свій землі. А чому ТАК живемо – це вже інша тема. Тут доречна приказка: «Чому бідний – бо дурний, чому дурний – бо бідний». Коли ми перестанемо шкодувати за СРСР, коли зрозуміємо, що наше життя у наших руках, тоді буде шанс. Буде шанс показати владі, що вони повинні нас боятися, а не ми їх, що ми керуємо країною, а вони – лише наші представники. Буде шанс підняти голови й показати світові справжнє українське обличчя. Колись же гриміла слава про Київську Русь, а іменем Хмельницького москалі, жиди і ляхи дітей лякали. Ех… «було колись в Україні…».


Немає коментарів:

Дописати коментар